Slovenija
114 ogledov

Odhaja k Batagelju

Igor Blažina bo po novem polovico delovnega časa kot pomočnik direktorja v Turiz Žurnal24 main
Igor Blažina. Direktor območne GZS bo pomočnik direktorja Turizma Kras.

“Res je, deloma zapuščam Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS) in odhajam v Postojnsko jamo,” je Igor Blažina potrdil našo informacijo, da ga v Turizmu Kras čaka novo delovno mesto. Blažina tako ne bo več vodil Zbornice za poslovanje z nepremičninami pri GZS, do junija prihodnje leto, ko se mu izteče mandat, pa ostaja direktor postojnske območne gospodarske zbornice.

Projekt Intech-les
Konzorcij. 14 notranjskih in drugih družb se je povezalo v razvojni center interdisciplinarnih tehnologij in izdelkov na področju lesarstva. S projektom kandidirajo na razpisu ministrstva za gospodarstvo. Če bo izbran, bi regija z njim lahko dosegla razvojni preboj, je prepričan Igor Blažina.

Na vprašanje, s čim se bo ukvarjal v Turizmu Kras, odgovarja, da bo pomagal udejanjiti vizijo in ambicijo novega lastnika in direktorja Marjana Batagelja o vrnitvi Postojnske jame na pota stare slave. “Formalno bom pomočnik glavnega direktorja za razvoj.”

“Ni bilo dogovorjeno”
Blažina zavrača namigovanja, da je bila ponudba že vnaprej dogovorjena. “Nič ni bilo dogovorjeno. Glede na razplet se je Marjan Batagelj odločil, da me povabi v svojo ekipo in jaz sem njegovo povabilo sprejel.”

Spomnimo, da je bil Blažina v času prodajanja Turizma Kras zelo aktiven v prizadevanjih, da bi Postojnska jama ostala v domačih rokah. Bil je tudi pobudnik konzorcija lokalnega gospodarstva in prebivalstva za nakup jame. Kot se je pokazalo, je bil podobni ideji javno-zasebnega partnerstva naklonjen tudi Batagelj, saj je 25,1-odstotni delež Turizma Kras prodal družbi Postojnska jama, ki je v lasti Občine Postojna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.