Odkrili dva nova planeta

Foto: Žurnal24 Znanstveniki pravijo, da planeta nista primerna za življenje. (Foto: Nasa)
Nasini znanstveniki so odkrili dva nova planeta, ki sta od Zemlje oddaljena okoli dva tisoč svetlobnih let.
Oglej si celoten članek

Znanstveniki so planeta, ki krožita okoli iste zvezde, odkrili s teleskopom Kepler.  Planeta naj bi bila približno enake velikosti kot Saturn. Nasin raziskovalec William Borucki je na novinarski konferenci v raziskovalnem centru v Kaliforniji dejal, da je to prvi znan primer, ko več planetov kroži okoli iste zvezde. Znanstveniki so planeta, ki se nahajata v ozvezdju Lira, poimenovali Kepler-9b in 9c.

Medtem ko si znanstveniki želijo, da bi odkrili planet, podoben Zemlji, pa omenjena planeta temu opisu ne ustrezata. Že po velikosti močno prekašata Zemljo, obenem pa sta preblizu zvezde, okoli katere krožita. Življenje na planetih ne bi bilo mogoče v nobenem primeru, saj je temperatura na njunem površju previsoka, zatrjujejo znanstveniki.

Znanstveniki trenutno opazujejo tretje telo, ki kroži s planetoma okoli zvezde. Bilo naj bi 1,5-krat večje od našega planeta, toda ni še potrjeno, da gre za planet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.