Odkrili požigalca koprske Lesnine

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Po več kot letu dni je koprska policija izsledila požigalca koprske Lesnine. Grozi mu do osem let zapora.
Oglej si celoten članek

Požar v skladišče Lesnine je maja lani iz objestnosti povzročil 20-letni domačin, je ugotovila policija. Zoper njega so podali kazensko ovadbo. Če bo spoznan za krivega, mu grozi od enega do osmih let zapora.

V obsežnem požaru koprske trgovine s pohištvom je 1. maja 2011 pogorelo okoli 300 kvadratnih metrov skladiščnih površin. Po ugotovitvah policistov je začelo goreti na zadnji strani trgovine, kjer so bili odloženi kosi odpadnega pohištva in drugi odpadni materiali. Ogenj se je razširil tudi v notranjost trgovine, po nestrokovni oceni pa je nastala materialna škoda v višini 400 tisoč evrov, so sporočili iz PU Koper.

Z zbiranjem obvestil in ogledom so policisti že takrat ugotovili, da je bil vzrok požara najverjetneje namenoma zaneten ogenj, kaznivega dejanja požiga pa sta bila osumljena mlajša neznana moška.

Po večmesečnem intenzivnem zbiranju obvestil so koprski kriminalisti ugotavljali identiteto požigalca. Ugotovili so, da so se na dan požiga na kraju požara sestali štirje mlajši moški. Dva od njiju naj bi čakala na prihod taksija, med čakanjem pa naj bi eden iz objestnosti prižgal vsebino zabojnika ob objektu, nato pa na ogenj vrgel še tam ležečo leseno paleto. Vsi štirje so nato kraj zapustili s taksijem oziroma peš.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.