Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

Odkrili požigalca koprske Lesnine

1/8
Žurnal24 main
Po več kot letu dni je koprska policija izsledila požigalca koprske Lesnine. Grozi mu do osem let zapora.

Požar v skladišče Lesnine je maja lani iz objestnosti povzročil 20-letni domačin, je ugotovila policija. Zoper njega so podali kazensko ovadbo. Če bo spoznan za krivega, mu grozi od enega do osmih let zapora.

V obsežnem požaru koprske trgovine s pohištvom je 1. maja 2011 pogorelo okoli 300 kvadratnih metrov skladiščnih površin. Po ugotovitvah policistov je začelo goreti na zadnji strani trgovine, kjer so bili odloženi kosi odpadnega pohištva in drugi odpadni materiali. Ogenj se je razširil tudi v notranjost trgovine, po nestrokovni oceni pa je nastala materialna škoda v višini 400 tisoč evrov, so sporočili iz PU Koper.

Z zbiranjem obvestil in ogledom so policisti že takrat ugotovili, da je bil vzrok požara najverjetneje namenoma zaneten ogenj, kaznivega dejanja požiga pa sta bila osumljena mlajša neznana moška.

Po večmesečnem intenzivnem zbiranju obvestil so koprski kriminalisti ugotavljali identiteto požigalca. Ugotovili so, da so se na dan požiga na kraju požara sestali štirje mlajši moški. Dva od njiju naj bi čakala na prihod taksija, med čakanjem pa naj bi eden iz objestnosti prižgal vsebino zabojnika ob objektu, nato pa na ogenj vrgel še tam ležečo leseno paleto. Vsi štirje so nato kraj zapustili s taksijem oziroma peš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.