Odkrušena skala priletela na planinko

Foto: Žurnal24 main helikopter, gorski reševalci, reševalci
Foto: Žurnal24 main helikopter, gorski reševalci, reševalci
Nesreča se je zgodila, ko je na planinko z bližnjega pobočja priletela okrušena skala.
Oglej si celoten članek

Včeraj ob 14.41 uri so novogoriške policiste obvestili o gorski nesreči na Gradiški Turi pri Vipavi, kjer se je na
zavarovani planinski poti poškodovala planinka. "Policisti so z zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da je 47–letni planinki med plezanjem v koleno desne noge priletel večji kamen, dimenzije približno 30 krat 20 centimetrov," je pojasnil Dean Božnik s PU Nova Gorica. "Omenjena planinka je med plezanjem uporabljala ustrezno plezalno in drugo zaščitno opremo."

Po nesreči so na kraju posredovali tudi reševalci GRZS Tolmin – skupina Ajdovščina in reševalci GRZS Ljubljana, ki so poškodovanko na kraju oskrbeli, kasneje pa so jo z jeklenico dvignili v vojaški helikopter in jo v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči prepeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policisti PP Ajdovščina so v zvezi z obravnavanim primerom tujo krivdo izključili.

"Iz leta v leto se čedalje večje število ljudi odloča za aktivno preživljanje prostega časa v sredogorju in visokogorju," opozarjajo pri Policiji. "Planinstvo je med ljudmi nadvse priljubljeno, saj je tesno povezano z rekreacijo, sprostitvijo, uživanjem v naravi. Vendar pa je lahko tudi nevarno, še zlasti, če ne upoštevamo osnovnih gorniških pravil." Več o preventivnih nasvetih za pohodnike, planince in gornike najdete na spletnih straneh Policije na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.