Slovenija > Črna kronika
2298 ogledov

Odkrušena skala priletela na planinko

Gorski reševalci Žurnal24 main helikopter, gorski reševalci, reševalci
Nesreča se je zgodila, ko je na planinko z bližnjega pobočja priletela okrušena skala.

Včeraj ob 14.41 uri so novogoriške policiste obvestili o gorski nesreči na Gradiški Turi pri Vipavi, kjer se je na
zavarovani planinski poti poškodovala planinka. "Policisti so z zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da je 47–letni planinki med plezanjem v koleno desne noge priletel večji kamen, dimenzije približno 30 krat 20 centimetrov," je pojasnil Dean Božnik s PU Nova Gorica. "Omenjena planinka je med plezanjem uporabljala ustrezno plezalno in drugo zaščitno opremo."

Po nesreči so na kraju posredovali tudi reševalci GRZS Tolmin – skupina Ajdovščina in reševalci GRZS Ljubljana, ki so poškodovanko na kraju oskrbeli, kasneje pa so jo z jeklenico dvignili v vojaški helikopter in jo v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči prepeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policisti PP Ajdovščina so v zvezi z obravnavanim primerom tujo krivdo izključili.

"Iz leta v leto se čedalje večje število ljudi odloča za aktivno preživljanje prostega časa v sredogorju in visokogorju," opozarjajo pri Policiji. "Planinstvo je med ljudmi nadvse priljubljeno, saj je tesno povezano z rekreacijo, sprostitvijo, uživanjem v naravi. Vendar pa je lahko tudi nevarno, še zlasti, če ne upoštevamo osnovnih gorniških pravil." Več o preventivnih nasvetih za pohodnike, planince in gornike najdete na spletnih straneh Policije na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.