Odlična novica za prodajalke in prodajalce v Hoferju

Foto: Dejan Mijović Hofer Foto: Hofer Hofer popolni delovni čas Foto: Hofer Novice :Pozor, Hofer odpoklical ta izdelek. Možni resni zapleti.
Zvišali so jim plače. Prodajalci začetniki prejmejo skoraj 200 evrov bruto več, mesečna plača v najvišjem razredu po zvišanju znaša 1.944 evrov bruto.
Oglej si celoten članek

Pri Hoferju so s 1. januarjem svojim sodelavkam in sodelavcem dvignili plače. Vsem zaposlenim v prodaji, logistiki in upravi so letna plačila v povprečju zvišali za občutno več od lanskoletne inflacije. Zvišali so tudi regres, nadomestilo za prehrano, božičnico in vplačila v 2. pokojninski steber.

Plače so v skladu s poslovno politiko podjetja prilagodili tako, da se ohranjajo plačna sorazmerja znotraj podjetja.

Prodajalci, ki jih je v podjetju več kot 1.400, bodo tako letos prejeli tudi do 15 odstotkov višje plačilo, v zadnjih štirih letih se je to povišalo za več kot 40 odstotkov. 

Foto: Hofer Hofer popolni delovni čas

Že pred dvigom plač pri trgovcu brez minimalnih plač

V primerjavi s številnimi slovenskimi podjetji, ki so letos naznanila povišanje plač predvsem zaradi dviga minimalne plače, se v Hoferju pohvalijo, da že vse od vstopa na slovenski trg zaposlenim nudi nadpovprečna plačila v trgovski panogi.

"Prav nihče od več kot 2.000 zaposlenih tako že pred letošnjim dvigom ni prejemal minimalne plače, ravno obratno - za manj delovnih ur (povprečno 30 ur/teden v prodaji) so prejemali precej višjo plačo od slovenske minimalne plače za 40 ur/teden," so sporočili. 

Hoferjeva prodajalka oziroma prodajalec po novem za 30 ur tedensko v najvišjem plačilnem razredu prejme 1.458 € bruto, kar za 21 odstotkov presega slovensko minimalno plačo za 40 ur na teden (1.203 evrov bruto). Tako za četrtino krajši delovnik prejme skoraj četrtino višje plačilo.

Hoferjevi sodelavci v 2023 prejmejo še:

  • višji regres - 1.800 evrov (lani 1.700 €), 
  • maksimalno neobdavčeno nadomestilo za prehrano - 7,96 €/dan (prej 6,12 €/dan),
  • višjo decembrsko nagrado za poslovno uspešnost - 300 € bruto (prej 240 € bruto) in
  • višje vplačevanje v 2. pokojninski steber - 420 €/leto (prej 360 €).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:13 20. Februar 2023.

    Hofer v Sloveniji tone glede kvalitete in ponudbe!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.