Odločanje o imuniteti Janeza Janše preložili

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Mandatno-volilna komisija Državnega zbora danes vendarle niso obravnavali točke glede imunitete prvaku opozicije.
Oglej si celoten članek

"Mandatno-volilna komisija Državnega zbora točke Obvestilo Okrožnega sodišča v Ljubljani o uvedbi kazenskega postopka zoper poslanca Ivana Janšo danes ni obravnavala, saj je morala sejo prekiniti zaradi začetka seje državnega zbora," so nam sporočili iz parlamenta.

Kot smo že poročali, državni zbor bo moral odločiti, ali bo dovolil pregon zoper Janeza Janšo ali pa mu bo podelil imuniteto. Šlo naj bi za kazenski postopek v primeru Trenta.

Janša, nekdanji predsednik uprave Imosa Branko Kastelic in nekdanji direktor Eurogradenj Klemen Gantar so osumljeni zlorabe položaja ali pravic. Marca 2005 je Imos za 56 milijonov tolarjev prodal trisobno stanovanje takratnemu predsedniku vlade Janši. Ta naj bi del kupnine dobil s sumljivo prodajo svoje parcele v Trenti, ki so jo kupile Eurogradnje.

Prekinjeno sejo Mandatno-imunitetne komisije bodo predvidoma nadaljevali prihodnji teden.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.