Slovenija
24 ogledov

Odločanje o imuniteti Janeza Janše preložili

Patria Anže Petkovšek
Mandatno-volilna komisija Državnega zbora danes vendarle niso obravnavali točke glede imunitete prvaku opozicije.

"Mandatno-volilna komisija Državnega zbora točke Obvestilo Okrožnega sodišča v Ljubljani o uvedbi kazenskega postopka zoper poslanca Ivana Janšo danes ni obravnavala, saj je morala sejo prekiniti zaradi začetka seje državnega zbora," so nam sporočili iz parlamenta.

Kot smo že poročali, državni zbor bo moral odločiti, ali bo dovolil pregon zoper Janeza Janšo ali pa mu bo podelil imuniteto. Šlo naj bi za kazenski postopek v primeru Trenta.

Janša, nekdanji predsednik uprave Imosa Branko Kastelic in nekdanji direktor Eurogradenj Klemen Gantar so osumljeni zlorabe položaja ali pravic. Marca 2005 je Imos za 56 milijonov tolarjev prodal trisobno stanovanje takratnemu predsedniku vlade Janši. Ta naj bi del kupnine dobil s sumljivo prodajo svoje parcele v Trenti, ki so jo kupile Eurogradnje.

Prekinjeno sejo Mandatno-imunitetne komisije bodo predvidoma nadaljevali prihodnji teden.

Komentarjev 2
  • depresija 15:26 19.december 2014.

    Na žalost do takrat, ko bo ob imenu določenega nekdanjega komisarja in funkcionarja ZKS, danes pa prefarbanega in skorumpiranega ter pravnomočno obsojenega na zaporno kazen, pisalo ''naj počiva v miru''. Upam da v Avstraliji...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:04 19.december 2014.

    kok časa boste to še vlekl????