Odločitev je padla: Minister Vizjak ni naredil ničesar narobe

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je zaključila postopek v zvezi s prijavo, ki se je nanašala na nakup delnic družbe Petrol ministra za okolje in prostor.
Oglej si celoten članek

„Ker je bila javnost s postopkom pred KPK že seznanjena, obveščamo, da prijava na podlagi predhodnega preizkusa ni bila sprejeta v nadaljnjo obravnavo, saj Komisija ni zaznala sumov kršitev iz lastnih pristojnosti,“ so sporočili.

Prijava se je nanašala na sume nepravilnosti pri nakupu delnic družbe Petrol ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka in njegovo odločanje o deregulaciji cen naftnih derivatov, KPK pa jo je prejela septembra 2020.

V okviru predhodnega preizkusa KPK ni zaznala suma kršitev iz lastnih pristojnosti, zato je nadaljnjo obravnavo prijave zavrnila.

Je pa prijavo odstopila Agenciji za trg vrednostnih papirjev in jo zaprosila, da jo obvesti o ugotovitvah v konkretni zadevi. Če bo na podlagi teh ugotovitev potrebna dodatna obravnava zadeve v skladu z določbami Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, bo KPK to tudi uvedla.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 16:29 14. December 2020.

    Korupcija na kvadrat. Vizjak bogati na plečih potrošnikov goriva in to nepošteno!

  • 13:00 14. December 2020.

    „Ker je bila javnost s postopkom pred KPK že seznanjena, obveščamo, da prijava na podlagi predhodnega preizkusa ni bila sprejeta …

  • 12:34 14. December 2020.

    Bananistan....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.