Slovenija
970 ogledov

Odločitev je padla: Minister Vizjak ni naredil ničesar narobe

Andrej Vizjak Saša Despot
Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je zaključila postopek v zvezi s prijavo, ki se je nanašala na nakup delnic družbe Petrol ministra za okolje in prostor.

„Ker je bila javnost s postopkom pred KPK že seznanjena, obveščamo, da prijava na podlagi predhodnega preizkusa ni bila sprejeta v nadaljnjo obravnavo, saj Komisija ni zaznala sumov kršitev iz lastnih pristojnosti,“ so sporočili.

Prijava se je nanašala na sume nepravilnosti pri nakupu delnic družbe Petrol ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka in njegovo odločanje o deregulaciji cen naftnih derivatov, KPK pa jo je prejela septembra 2020.

V okviru predhodnega preizkusa KPK ni zaznala suma kršitev iz lastnih pristojnosti, zato je nadaljnjo obravnavo prijave zavrnila.

Je pa prijavo odstopila Agenciji za trg vrednostnih papirjev in jo zaprosila, da jo obvesti o ugotovitvah v konkretni zadevi. Če bo na podlagi teh ugotovitev potrebna dodatna obravnava zadeve v skladu z določbami Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, bo KPK to tudi uvedla.
 

 
Komentarjev 7
 • Janez 16:29 14.december 2020.

  Korupcija na kvadrat. Vizjak bogati na plečih potrošnikov goriva in to nepošteno!

 • Avatar Leon
  Leon 13:00 14.december 2020.

  „Ker je bila javnost s postopkom pred KPK že seznanjena, obveščamo, da prijava na podlagi predhodnega preizkusa ni bila sprejeta v nadaljnjo obravnavo, saj Komisija ni zaznala sumov kršitev iz lastnih pristojnosti,“ so sporočili......KPK zgodba dobro plačane službe za vse ...prikaži več čase ! Kaj počnejo vsi naši silni pravniki ,ki jih so polna usta pravne države in demokracije ? Ali so jih zamrznili ?

 • Avatar ovca
  ovca 12:34 14.december 2020.

  Bananistan....