Odločitev o pomoči v ponedeljek

Foto: Žurnal24 (Foto: Izak Košir)
Ali bo Aerodrom Ljubljana pomagal Adrii Airways premostiti težave, naj bi bilo dokončno znano v ponedeljek. Pogodba sicer skoraj usklajena.
Oglej si celoten članek

Po besedah novega glavnega izvršnega direktorja Adrie Klemna Boštjančiča je pogodba o sodelovanju v glavnem usklajena, o njej mora odločati še nadzorni svet Aerodroma. To naj bi se po neuradnih informacijah zgodilo v ponedeljek.

Dogovor ima po besedah Boštjančiča dva glavna elementa – po eni strani gre za umik zastavnih pravic na del rednih delnic hčerinske družbe Adria Airways Tehnika, ki jih bo v skladu z včeraj podpisano pogodbo od Adrie odkupila državna Posebna družba za podjetniško svetovanje in s tem prevozniku zagotovila pet milijonov evrov svežih likvidnostnih sredstev.

Drugi del dogovora pa je, da bo Aerodrom Ljubljana terjatve do Adrie Airways spremenil v lastniški delež v Adria Airways Tehnika. Kot poroča današnji Dnevnik, naj bi šlo za 2,5 milijona evrov.

Kot pojasnjuje Boštjančič, gre sicer za svež kapital, pri čemer pa Adria za razliko od posla s PDP ne bo dobila denarnih sredstev, vendar pa obveznosti do Aerodroma ne bodo več vplivale na njeno likvidnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.