Slovenija
34 ogledov

Odločitev o pomoči v ponedeljek

(Foto: Izak Košir) Žurnal24 main
Ali bo Aerodrom Ljubljana pomagal Adrii Airways premostiti težave, naj bi bilo dokončno znano v ponedeljek. Pogodba sicer skoraj usklajena.

Po besedah novega glavnega izvršnega direktorja Adrie Klemna Boštjančiča je pogodba o sodelovanju v glavnem usklajena, o njej mora odločati še nadzorni svet Aerodroma. To naj bi se po neuradnih informacijah zgodilo v ponedeljek.

Dogovor ima po besedah Boštjančiča dva glavna elementa – po eni strani gre za umik zastavnih pravic na del rednih delnic hčerinske družbe Adria Airways Tehnika, ki jih bo v skladu z včeraj podpisano pogodbo od Adrie odkupila državna Posebna družba za podjetniško svetovanje in s tem prevozniku zagotovila pet milijonov evrov svežih likvidnostnih sredstev.

Drugi del dogovora pa je, da bo Aerodrom Ljubljana terjatve do Adrie Airways spremenil v lastniški delež v Adria Airways Tehnika. Kot poroča današnji Dnevnik, naj bi šlo za 2,5 milijona evrov.

Kot pojasnjuje Boštjančič, gre sicer za svež kapital, pri čemer pa Adria za razliko od posla s PDP ne bo dobila denarnih sredstev, vendar pa obveznosti do Aerodroma ne bodo več vplivale na njeno likvidnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.