Odločitev o prepovedi Thompsonovega koncerta je bila nezakonita

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Vrhovno sodišče je ugodilo organizatorju Thompsonovega koncerta MIlano Trolu. Upravno sodišče bo zako znova odločalo, ali je MNZ s počasnim obravnavanjem pritožbe kršilo ustavne pravice organizatorju koncerta, glasbeniku in kupcem vsopnic, poroča portal Siol.net.
Oglej si celoten članek

Vrhovno sodišče je odločilo, da je sodnica upravnega sodišča Vlasta Švagelj Gabrovec nezakonito zavrgla tožbo, s katero je Milan Trol zatrjeval, da je ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) njemu, Thompsonu in kupcem vstopnic kršila ustavne pravice s tem, da je po prepovedi koncerta zavlačevalo z odločitvijo o pritožbi.

Odločitev o pritožbi sprejeta prepozno

MNZ je odločalo o pritožbi tri delovne dni (tak rok določa slovenski zakon) in odločitev sprejelo šele po predvidenem dnevu dogodka, čeprav evropska konvencija določa, da mora pritožbeni organ odločiti pred dnevom dogodka. Sodnica upravnega sodišča Švagelj Gabrovčeva je tožbo zavrgla kot prezgodnjo, saj naj bi jo organizator lahko vložil šele po odločitvi MNZ.

Bo morala država povrniti škodo?

Organizator koncerta se je zoper njeno odločitev pritožil na vrhovno sodišče, ki mu je ugodilo in potrdilo, da je bila odločitev sodnice nezakonita. Vrhovno sodišče je zadevo vrnilo v odločanje upravnemu sodišču, ki bo tokrat moralo upoštevati evropsko pravo in odločiti, ali je MNZ s počasnim obravnavanjem pritožbe kršilo ustavne pravice organizatorju koncerta, glasbeniku in kupcem vstopnic. Če so jim pravice bile kršene, jim bo država morala povrniti tudi škodo.

Prebetite tudi: Plenkovič zahteva pojasnila zaradi odpovedi koncetra Thompsona

                     Igor Pirkovič ni več urednik Tednika

                     RTVS začel postopek za razrešitev Biziljeve

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 52

  • 13:52 28. Avgust 2017.

    Naša oblast dovoli dibidusom z Balkana , da propagirajo ustaštvo , tisto ustaštvo , ki je v Jasenovcu zverinsko umorilo …

  • 19:56 11. Julij 2017.

    Po domače - desnici bomo jebali mater, samo, da pridejo na oblast.....JANŠISTI NAJEBALI STE

  • 19:56 11. Julij 2017.

    še enkrat no, tukaj je link, pa poglej pri 5ih minutah in 55 sekundah (5:55)<br />boš videla eno gospo z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.