Slovenija
284 ogledov

Odločitev o prepovedi Thompsonovega koncerta je bila nezakonita

Thompson Pixsell
Vrhovno sodišče je ugodilo organizatorju Thompsonovega koncerta MIlano Trolu. Upravno sodišče bo zako znova odločalo, ali je MNZ s počasnim obravnavanjem pritožbe kršilo ustavne pravice organizatorju koncerta, glasbeniku in kupcem vsopnic, poroča portal Siol.net.

Vrhovno sodišče je odločilo, da je sodnica upravnega sodišča Vlasta Švagelj Gabrovec nezakonito zavrgla tožbo, s katero je Milan Trol zatrjeval, da je ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) njemu, Thompsonu in kupcem vstopnic kršila ustavne pravice s tem, da je po prepovedi koncerta zavlačevalo z odločitvijo o pritožbi.

Odločitev o pritožbi sprejeta prepozno

MNZ je odločalo o pritožbi tri delovne dni (tak rok določa slovenski zakon) in odločitev sprejelo šele po predvidenem dnevu dogodka, čeprav evropska konvencija določa, da mora pritožbeni organ odločiti pred dnevom dogodka. Sodnica upravnega sodišča Švagelj Gabrovčeva je tožbo zavrgla kot prezgodnjo, saj naj bi jo organizator lahko vložil šele po odločitvi MNZ.

Bo morala država povrniti škodo?

Organizator koncerta se je zoper njeno odločitev pritožil na vrhovno sodišče, ki mu je ugodilo in potrdilo, da je bila odločitev sodnice nezakonita. Vrhovno sodišče je zadevo vrnilo v odločanje upravnemu sodišču, ki bo tokrat moralo upoštevati evropsko pravo in odločiti, ali je MNZ s počasnim obravnavanjem pritožbe kršilo ustavne pravice organizatorju koncerta, glasbeniku in kupcem vstopnic. Če so jim pravice bile kršene, jim bo država morala povrniti tudi škodo.

Prebetite tudi: Plenkovič zahteva pojasnila zaradi odpovedi koncetra Thompsona

                     Igor Pirkovič ni več urednik Tednika

                     RTVS začel postopek za razrešitev Biziljeve

Komentarjev 52
  • Žurnalček 13:52 28.avgust 2017.

    Naša oblast dovoli dibidusom z Balkana , da propagirajo ustaštvo , tisto ustaštvo , ki je v Jasenovcu zverinsko umorilo 3500 Slovencev in ki je z napadi na SLOVENSKO OZEMLJE pobila 1000 Slovencev Bele krajine . Če je komu treba ...prikaži več JM je to treba telim kretenom na US Slovenije !

  • dragec 19:56 11.julij 2017.

    Po domače - desnici bomo jebali mater, samo, da pridejo na oblast.....JANŠISTI NAJEBALI STE

  • glazuna 19:56 11.julij 2017.

    še enkrat no, tukaj je link, pa poglej pri 5ih minutah in 55 sekundah (5:55)boš videla eno gospo z očali, to je Ceca...https://youtu.be/7Ci43vLf4fE?t=5m55s