Odločno proti hitri cesti

Foto: Jerca Božič Kranjec
Foto: Jerca Božič Kranjec
Tretja os. Krajani Ločne - Mačkovca v pogajanjih z županom ne popuščajo.
Oglej si celoten članek

“Povejte, dragi krajani, želite, da Novo mesto postane mesto ali da ostane podgurska vas? Če se branimo modernih prometnic, vemo, kje bomo ostali,” je na sredinem zboru občanov (prvem v njegovih mandatih) okoli 200 krajanom Krajevne skupnosti (KS) Ločna - Mačkovec, ki nasprotujejo poteku tretje razvojne osi skozi njihovo naselje, dejal župan Alojzij Muhič.

Pod nobenim pogojem

Na zbor občanov je Muhič povabil vse načrtovalce poteka južnega dela tretje razvojne osi, da bi predstavili podrobnosti, ki zadevajo omenjene krajane, a ti nekaterim niso pustili niti do besede. Izglasovali so sklep, da pod nobenim pogojem ne dovolijo umestitve hitre tranzitne ceste v območje njihove KS.

“Vzhodni del obroča Novega mesta (skozi KS Ločna - Mačkovec, op. n.) bi postal tranzitna cesta le, če bi zahodni del ostal dvopasovnica, kar pa smo spremenili v štiripasovnico,” je pojasnil Gregor Ficko, direktor Direkcije Republike Slovenije za ceste (DRSC). Kateri del obroča se bo gradil prej, kot je dodal, še ni dorečeno, prav tako ne, kdaj naj bi se to zgodilo, saj investitorja še ni.

Vendarle na Lešnico?

Krajani so tudi tokrat omenjali, da naj bi tretja os namesto skozi Ločno in Mačkovec potekala po zahodu Smolenje vasi proti Lešnici, kar je na deseti seji vlade omenjal tudi Zvonko Černač, minister za infrastrukturo in prostor. Na ministrstvo smo vprašali, zakaj je minister omenjal potek, ki ga že več kot eno leto ni v obravnavanem državnem prostorskem načrtu, a nam do zaključka redakcije niso odgovorili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:58 21. Maj 2012.

    Avtorica članka v svojem pisanju o umeščanju 3. razvojne osi nikjer ne omenja pripomb oziroma razlogov, zakaj so krajani KS …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.