Odmerki rezervirani

Foto: Žurnal24
V zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca se je včeraj proti novi gripi cepilo prvih 50 kroničnih bolnikov, ki imajo skupaj z zdravstvenimi delavci prednost pri naročanju.
Oglej si celoten članek

"V enem dnevu se je število kandidatov za cepljenje podvojilo, zato smo okrepili zdravniške ekipe in uvedli celodnevno cepilno ambulanto za odrasle," je povedal Danilo Maurič, strokovni vodja zavoda.

"Naročajo tudi tisti, ki niso kronični bolniki in zdravstveni delavci, zato jih moramo, ko pridejo, žal odsloviti, ker zaenkrat nimamo dovolj cepiva. Prvih tisoč odmerkov bo pošlo v prihodnjih dneh, konec naslednjega tedna pričakujemo že novih 500," je pojasnila glavna medicinska sestra Milena Frankič. Na očitek, zakaj se je od več kot 850 zdravstvenih delavcev za cepljenje odločila le slaba desetina, pa je Maurič odgovoril: "Tudi oni so padli pod vpliv močne negativne propagande."

Danes bodo poleg telefonske linije 02/228 63 80 aktivirali dodatno linijo 02/228 63 04, ki bo odprta med 8. in 14. uro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.