Slovenija
65 ogledov

Odmerki rezervirani

Žurnal24 main
V zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca se je včeraj proti novi gripi cepilo prvih 50 kroničnih bolnikov, ki imajo skupaj z zdravstvenimi delavci prednost pri naročanju.

"V enem dnevu se je število kandidatov za cepljenje podvojilo, zato smo okrepili zdravniške ekipe in uvedli celodnevno cepilno ambulanto za odrasle," je povedal Danilo Maurič, strokovni vodja zavoda.

"Naročajo tudi tisti, ki niso kronični bolniki in zdravstveni delavci, zato jih moramo, ko pridejo, žal odsloviti, ker zaenkrat nimamo dovolj cepiva. Prvih tisoč odmerkov bo pošlo v prihodnjih dneh, konec naslednjega tedna pričakujemo že novih 500," je pojasnila glavna medicinska sestra Milena Frankič. Na očitek, zakaj se je od več kot 850 zdravstvenih delavcev za cepljenje odločila le slaba desetina, pa je Maurič odgovoril: "Tudi oni so padli pod vpliv močne negativne propagande."

Danes bodo poleg telefonske linije 02/228 63 80 aktivirali dodatno linijo 02/228 63 04, ki bo odprta med 8. in 14. uro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.