Odpravnin še niso rešili

Foto: Jerca Božič Kranjec
Foto: Jerca Božič Kranjec
Secop. Zamika se datum začetka selitve proizvodnih linij na Slovaško.
Oglej si celoten članek

V Secopu so včeraj predstavniki Sindikata kovinske in elektro industrije (Skei) in uprava nadaljevali pogajanja o preselitvi strojev na Slovaško in odpravninah; zadnje sindikat po novem zahteva tudi za neodpuščene delavce, ki bodo po preselitvi proizvodnje ostali v Črnomlju brez dela in strojev.

Čas na strani delavcev

"Datum začetka selitve proizvodnje se zamika, glede na to, da je od tega odvisen tudi potek odpuščanja, pa je čas na strani sindikata in delavcev," je za STA povedal prvi Secopov sindikalist Zdravko Bahor. Na dosedanjih pogajanjih se jim je sicer uspelo dogovoriti glede plač, dodatkov, regresa in odpravnin za odpuščene delavce.

Prvo odpuščanje jeseni

Do konca prihodnjega leta naj bi v Secopu odpustili 650 delavcev, v Črnomlju pa naj bi jih od 963 v marcu zaposlenih ostalo še 317. Za junij napovedano prvo odpuščanje skupine 221 delavcev so premaknili na jesen.

Pogajanja med predstavniki sindikata in upravo se bodo nadaljevala v sredo. Prva pogajanja med njimi so sicer stekla 18. aprila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.