Slovenija
4 ogledov

Odpravnin še niso rešili

Secop, delavka, delavec, proizvodnja Jerca Božič Kranjec
Secop. Zamika se datum začetka selitve proizvodnih linij na Slovaško.

V Secopu so včeraj predstavniki Sindikata kovinske in elektro industrije (Skei) in uprava nadaljevali pogajanja o preselitvi strojev na Slovaško in odpravninah; zadnje sindikat po novem zahteva tudi za neodpuščene delavce, ki bodo po preselitvi proizvodnje ostali v Črnomlju brez dela in strojev.

Čas na strani delavcev

"Datum začetka selitve proizvodnje se zamika, glede na to, da je od tega odvisen tudi potek odpuščanja, pa je čas na strani sindikata in delavcev," je za STA povedal prvi Secopov sindikalist Zdravko Bahor. Na dosedanjih pogajanjih se jim je sicer uspelo dogovoriti glede plač, dodatkov, regresa in odpravnin za odpuščene delavce.

Prvo odpuščanje jeseni

Do konca prihodnjega leta naj bi v Secopu odpustili 650 delavcev, v Črnomlju pa naj bi jih od 963 v marcu zaposlenih ostalo še 317. Za junij napovedano prvo odpuščanje skupine 221 delavcev so premaknili na jesen.

Pogajanja med predstavniki sindikata in upravo se bodo nadaljevala v sredo. Prva pogajanja med njimi so sicer stekla 18. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.