Odprtja letališča še ne bo

Foto: Žurnal24 Osem dni ima letališče na voljo za odpravo pomanjkljivosti, ki so bile ugotovlje
Letališče Lesce. Premalo časa za odpravo tehničnih pomanjkljivosti. Datum odprtja neznan.
Oglej si celoten članek

Predvidenega odprtja nove, 1.130 metrov dolge letališke steze v nedeljo ne bo; kdaj bo letališče odprto, še ni znano.

“Po torkovem tehničnem pregledu upravna enota v času, ki je potreben za ureditev postopkov za začetek obratovanja letališča, še ni izdala odločbe o poskusnem obratovanju, kot so predlagali soglasodajalci in izvedenki. Zato obratovanje letališča za prireditev v nedeljo ni mogoče,” je včeraj pojasnila Manca Šetina Miklič iz kabineta radovljiškega župana in dodala, da bo datum odprtja znan, ko bo izdano dovoljenje za uporabo steze. V osmih dneh najverjetneje še ne bo uporabnega dovoljenja, brez katerega občina ne more pridobiti obratovalnega.

Odgovora na vprašanje, za kakšne tehnične pomanjkljivosti gre, nismo dobili niti na občini niti na letališču, izvedeli smo le, da naj ne bi šlo za konkretne tehnične napake, pač pa za različno tolmačenje zakona.

Pristajanj in vzletanj letal na letališču še nekaj časa ne bo, niti predvidenega nedeljskega srečanja letalcev, za katerega je občina vabila že razposlala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.