Slovenija
16 ogledov

Odprtja letališča še ne bo

Osem dni ima letališče na voljo za odpravo pomanjkljivosti, ki so bile ugotovlje Žurnal24 main
Letališče Lesce. Premalo časa za odpravo tehničnih pomanjkljivosti. Datum odprtja neznan.

Predvidenega odprtja nove, 1.130 metrov dolge letališke steze v nedeljo ne bo; kdaj bo letališče odprto, še ni znano.

“Po torkovem tehničnem pregledu upravna enota v času, ki je potreben za ureditev postopkov za začetek obratovanja letališča, še ni izdala odločbe o poskusnem obratovanju, kot so predlagali soglasodajalci in izvedenki. Zato obratovanje letališča za prireditev v nedeljo ni mogoče,” je včeraj pojasnila Manca Šetina Miklič iz kabineta radovljiškega župana in dodala, da bo datum odprtja znan, ko bo izdano dovoljenje za uporabo steze. V osmih dneh najverjetneje še ne bo uporabnega dovoljenja, brez katerega občina ne more pridobiti obratovalnega.

Odgovora na vprašanje, za kakšne tehnične pomanjkljivosti gre, nismo dobili niti na občini niti na letališču, izvedeli smo le, da naj ne bi šlo za konkretne tehnične napake, pač pa za različno tolmačenje zakona.

Pristajanj in vzletanj letal na letališču še nekaj časa ne bo, niti predvidenega nedeljskega srečanja letalcev, za katerega je občina vabila že razposlala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.