Odpuščanja v Avtoelektriki

Foto: Žurnal24 Med delavci je zakrožila informacija, da bodo že v tem tednu prejeli obvestila
Po 1. avgustu naj bi doma ostalo 250 delavce, ki so bili v Avtoelektriki zaposleni za nedoločen čas.
Oglej si celoten članek

Po nekaterih informacijah naj bi v družbi Iskra Avtoelektrika, ki je zaradi gospodarske krize zašla v težave že v zadnjem četrtletju prejšnjega leta, število zaposlenih v kratkem zmanjšali še za od 200 do 300.

 

400

delavcev je letos že zapustilo proizvodne prostore Iskre Avtoelektrike.

V Iskri to sicer zanikajo, vendar je Erik Panjtar, ki v šempetrski družbi skrbi za odnose z javnostmi, hkrati dodal, da res pripravljajo program reševanja presežnih delavcev, zaposlenih za nedoločen čas, in da pogajanja s sindikati še trajajo.

“Gre za vprašanje 250 zaposlenih. Merila, po katerih se bodo izbrali tisti, ki bodo ostali doma, so še v usklajevanju, pred 1. avgustom pa se to zagotovo ne bo zgodilo,” je pojasnil in povedal tudi, da zaradi 40-odstotnega zmanjšanja naročil, kar je glavni razlog za težave, do zdaj niso podaljševali pogodb za določen čas in z delavci, ki so pri njih delali prek agencij, število zaposlenih pa so zmanjševali tudi tako, da tistih, ki so odšli v pokoj, niso nadomestili z novimi. S tem so število zaposlenih zmanjšali za okrog 400.

Že pred časom so prešli tudi na 36-urni delovnik, prvomajski prazniki pa so za marsikoga v šempetrski družbi letos trajali kar 14 dni. “Mislim, da niti s 1. avgustom odpuščanja ne bodo potrebna, če bo parlament sprejel spremembe zakona o subvencioniranju polnega delovnega časa, ki jih je podprla vlada,” je povedal Valter Bensa, vodja sindikata v družbi, in dodal, da se lahko v tem času še marsikaj zgodi. Na temo programa reševanja presežnih delavcev pa se bo sindikat po njegovih besedah jutri sestal z upravo družbe.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.