Slovenija
27 ogledov

Odpuščanja v Avtoelektriki

Med delavci je zakrožila informacija, da bodo že v tem tednu prejeli obvestila  Žurnal24 main
Po 1. avgustu naj bi doma ostalo 250 delavce, ki so bili v Avtoelektriki zaposleni za nedoločen čas.

Po nekaterih informacijah naj bi v družbi Iskra Avtoelektrika, ki je zaradi gospodarske krize zašla v težave že v zadnjem četrtletju prejšnjega leta, število zaposlenih v kratkem zmanjšali še za od 200 do 300.

 

400

delavcev je letos že zapustilo proizvodne prostore Iskre Avtoelektrike.

V Iskri to sicer zanikajo, vendar je Erik Panjtar, ki v šempetrski družbi skrbi za odnose z javnostmi, hkrati dodal, da res pripravljajo program reševanja presežnih delavcev, zaposlenih za nedoločen čas, in da pogajanja s sindikati še trajajo.

“Gre za vprašanje 250 zaposlenih. Merila, po katerih se bodo izbrali tisti, ki bodo ostali doma, so še v usklajevanju, pred 1. avgustom pa se to zagotovo ne bo zgodilo,” je pojasnil in povedal tudi, da zaradi 40-odstotnega zmanjšanja naročil, kar je glavni razlog za težave, do zdaj niso podaljševali pogodb za določen čas in z delavci, ki so pri njih delali prek agencij, število zaposlenih pa so zmanjševali tudi tako, da tistih, ki so odšli v pokoj, niso nadomestili z novimi. S tem so število zaposlenih zmanjšali za okrog 400.

Že pred časom so prešli tudi na 36-urni delovnik, prvomajski prazniki pa so za marsikoga v šempetrski družbi letos trajali kar 14 dni. “Mislim, da niti s 1. avgustom odpuščanja ne bodo potrebna, če bo parlament sprejel spremembe zakona o subvencioniranju polnega delovnega časa, ki jih je podprla vlada,” je povedal Valter Bensa, vodja sindikata v družbi, in dodal, da se lahko v tem času še marsikaj zgodi. Na temo programa reševanja presežnih delavcev pa se bo sindikat po njegovih besedah jutri sestal z upravo družbe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.