Odpuščeni zdravnik lahko zdaj napiše pripombe

Foto: Planet TV
Foto: Planet TV
Zdravniška zbornica vložila obtožnico, na UKC še en strokovni nadzor zaradi smrti v domnevno sumljivih okoliščinah.
Oglej si celoten članek

Zdravnika Ivana Radana, ki so ga iz ljubljanskega kliničnega centra (UKC) odpustili zaradi domnevne evtanazije hudo bolnega 83-letnega nevrološkega bolnika konec lanskega decembra, je zdaj doletela še obtožnica Zdravniške zbornice (ZZS).

"Namestnik tožilca ZZS je vložil pri Razsodišču ZZS obtožnico zoper zdravnika Ivana Radana.  Zdravnik je obtožnico prejel in bo nanjo lahko podal pisne pripombe. Senat Razsodišča bo v postopku obravnaval vsa dejstva, ter nato sprejel odločitev glede zdravniku očitanega ravnanja. Na tej podlagi lahko predsednik ZZS izda kot skrajni ukrep tudi sklep o odvzemu licence. Poleg disciplinskih ukrepov lahko Razsodišče izreče tudi varstvene ukrepe, in sicer: kolegialno priporočilo, opravičilo oškodovancu, povračilo škode oškodovancu, obvezno dopolnilno strokovno izobraževanje, obvezno zdravljenje odvisnosti od alkohola ali prepovedanih drog. Za isto kršitev lahko razsodišče izreče disciplinski in varstveni ukrep," pojasnjujejo na ZZS.

Ostali brez službe in funkcij

Takoj po tragičnem dogodku so v UKC sprožili izredni strokovni nadzor, ki je pokazal, da je Radan 83-letnemu nevrološkemu bolniku verjetno res skrajšal življenje z infuzijo kalija in morfija, vendar pa materialnih dokazov za to nimajo, saj je bil bolnik upepeljen, obdukcija pa ni bila opravljena.

Poleg Radana, ki bo izgubljeno službo zdaj nazaj terjal s tožbo na delovnem in socialnem sodišču, pa je tedaj brez funkcije predstojnice kliničnega oddelka za vaskularno nevrologijo in intenzivno nevrološko terapijo ostala tudi Bojana Žvan, kot predstojnik intenzivnega oddelka nevrološke klinike pa je bil razrešen Viktor Švigelj.

Okoliščine smrti 83-letnega bolnika še vedno preiskuje tui policja. Na UKC pa medtem vodijo še en izredni notranji nadzor zaradi smrti še enega bolnika bolnika, ki naj bi ga prav tako zdravil Radan. Nadzor še ni končan, predvidoma bodo ugotovitve znane konec meseca.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • ko SDS pride na oblast bo to politika.

  • 18:38 5. Februar 2015.

    Kdo bo odvzel licenco ustavnim sodnikom, ki pošiljajo kriminalce iz zapora na delo kar v Državni zbor?

  • 16:18 5. Februar 2015.

    prepričana sem, da bi omenjeni doktor že pred leti bolj kot kaj drugega, potreboval intenzivno psihiatrično pomoč.<br /><br />njegov nastop …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.