Novo v primeru odrezana roka

Foto: <slovenija> 29.10.07, sodna dvorana, sodnisko kladivo, kladivo, foto Dejan
Foto: <slovenija> 29.10.07, sodna dvorana, sodnisko kladivo, kladivo, foto Dejan
Preiskovalna sodnica pozabila na opozorilo, zaradi česar se precej dokaznega materiala izloči.
Oglej si celoten članek

Okrožna sodnica Vesna Podjed je v primeru goljufije na račun odrezane roke ugodila predlogu obrambe obtoženega Sebastiena Abramova in iz spisa izločilo nekatere dokaze, ker so bili pridobljeni nezakonito. Gre za zapisnike o zaslišanju staršev soobtožene Julije Adlešič ter izvedenska mnenja, podana tudi na podlagi izjav njenih staršev. Sklep sodišča sicer še ni pravnomočen, poroča časnik Večer.

Kot je znano, tožilstvo 29-letnemu Sebastienu Abramovu, njegovemu dekletu, 21-letni Juliji Adlešič, ki si je levo roko nad zapestjem odrezala, ter staršem Abramova, 58-letni Tinki Huskić Colarič in 65-letnemu Gorazdu Colariču, očita poskus zavarovalniških goljufij. Obtoženi krivde na predobravnavnem naroku niso priznali.

Kot je pojasnil Mitja Pavčič, odvetnik Abramova, so zahtevali izločitev zapisnikov o zaslišanju staršev Adlešičeve, Boštjana in Monike Adlešič v sodni preiskavi, ker da ju preiskovalna sodnica ni opozorila na t. i. institut pravne dobrote, da torej nista dolžna pričati proti Abramovu, ker je hčerin partner. Na to namreč sodnik mora opozoriti pred pričanjem.

Novo Afera odrezana roka: Ping pong na sodišču

Slovenija Žago, s katero si je odrezala roko, hoče nazaj

Tudi sorodstvo oproščeno pričanja

Prav tako je odvetnik zahteval izločitev izvedenskih mnenj izvedenk psihiatrične stroke Ivne Bulić in Maje Makovec Rus ter zapisnik o zaslišanju Makovec-Rusove. Ti sta namreč svoje mnenje osnovali tudi na zapisnikih izjav staršev Adlešičeve.

Pavčič je pojasnil, da so obdolženčevi krvni sorodniki v ravni vrsti, sorodniki v stranski vrsti do vštetega tretjega kolena in sorodniki po svaštvu do vštetega drugega kolena oproščeni dolžnosti pričanja. Enako velja za zunajzakonskega partnerja obdolženca, zato je treba tudi sorodnike zunajzakonskega partnerja šteti za obdolženčeve sorodnike.

"Če je bil kot priča zaslišan kdo, ki ni bil dolžan pričati, pa o tem ni bil poučen ali se ni izrecno odpovedal tej pravici, ali pa pouk in odpoved pričevanju nista zapisana v zapisnik, ne sme sodišče na tako izpovedbo opreti svoje odločbe," je še pojasnil.

Na odločitev sodišča se bo po poročanju Večera tožilstvo verjetno pritožilo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • ode
    17:46 8. November 2019.

    Z žago se žaga. z nožem se reže, s sekiro se seka, s kurcem se fuka, s kladivom se tolče, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.