Slovenija > Črna kronika
1943 ogledov

Afera odrezana roka: Ping pong na sodišču

sodišče Saša Despot
Zapleti s pooblastilom na sodišču.

Afera odrezana roka. Že v petek je na sodišče, kot je znano, prišla obtožena v primeru domnevne zavarovalniške goljufije Julija Adlešič. V petek je bil narok prekinjen; sodnica Vesna Podjed se je za to odločila, ker je odvetnik Adlešičeve Boris Grobelnik opozoril, da v sodnem spisu ni pooblastila nadrejenih državnemu tožilcu Sedinu Kičinu, ki bi ga moral imeti, če bi hotel kot okrajni tožilec zastopati obtožbo pred okrožnim sodiščem. Tožilstvu je sodnica zato naložila, naj pooblastilo predloži do današnjega naroka.

Slednje je tožilstvo naredilo, a Grobelnik s pooblastilom danes ni bil zadovoljen. Menil je, da gre le za splošno in ne specialno pooblastilo, ki da ga narekuje zakon, ter da pooblastila ni podpisala prava oseba. Kičin je nasprotno predložil eno od sodb vrhovnega sodišča, iz katere po njegovih besedah izhaja, da je pooblastilo ustrezno. Sodnica se je z njim strinjala in ocenila, da so izpolnjeni vsi pogoji za nadaljevanje naroka. S tem se je ping pong končal in narok nadaljeval.

Zavrnitev krivde

Obtožena se je izrekla za nedolžno, odvetnik Adlešičeve pa je med drugim predlagal, naj sodišče v zadevi postavi nove izvedence, ki bi ocenili telesno in psihično zdravje Adlešičeve med in po dogodku (kot je znano, ji tožilstvo očita, da si je dala odrezati roko, da bi skupaj s sostorilci prejela odškodnino, medtem ko sama trdi, da je šlo za nesrečo). Napovedal je tudi pisni predlog, naj se Adlešičevi odpravi pripor, ker da ponovitvena nevarnost ne obstaja, kar sicer trdi tožilstvo.

Sodišče bo moralo o današnjih predlogih odločiti do začetka glavne obravnave, prav tako o predlogu po izločitvi nekaterih dokazov, ki sta jih že v petek podala Sebastien Abramov (slednji je prav tako v priporu) in Gregor Colarič. Njuna obramba namreč zahteva izločitev nekaterih zapisnikov iz preiskave, ker da priče niso bile ustrezno poučene o njihovih pravicah. Colaričeva obramba tudi trdi, da ta slabo sliši in je duševno zaostal, kar da naj preverijo sodni izvedenci.

Sebastian Colarič Slovenija Odrezana roka: danes spregovori glavni akter

Domnevno zaradi odškodnine

Marca letos je namreč odjeknila zgodba, da naj bi si Adlešičeva januarja odrezala levo roko. Po mnenju tožilstva je to naredila, da bi od zavarovalnic prejela visoko odškodnino, pri tem pa naj bi sodelovali tudi ostali obtoženi. Adlešičevo naj bi namreč življenjsko in nezgodno zavarovali pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju medijev skupno pripadalo kar 1.217.950 evrov odškodnine.

Adlešičevo, njenega partnerja Abramova, njegovo mamo Huskić Colaričevo in njegovega očeta Colariča obtožnica tako bremeni goljufije na škodo več zavarovalnic. Prvim trem grozi do osem let zapora, Colariču pa do dve leti zapora.

roka povoj Slovenija Žago, s katero si je odrezala roko, hoče nazaj

Sodišče | Avtor: Profimedias Profimedias

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Pepe007 09:19 22.oktober 2019.

    Zakaj točno javno tožilstvo brani interese zavarovalnice? Kdaj brani interese zavarovancev? Naše podjetje je skoraj crknilo, morali smo iti na nižje plače, ker zavarovalnica ni hotela plačati zavarovalnine. Tožiti smo morali sami, da smo pri hitrosti naših sodišč dobili čez ...prikaži več deset let ta denar izplačan.

  • Avatar Leon
    Leon 08:54 22.oktober 2019.

    To je pravni ping pong ,ki se nam dogaja odkar vlada pravna diktatura v Sloveniji . Spomnite se kako so družini zarubili hišo za zgolj 134 € ? Porušili hišo starejšemu gospodu v Bohinju .....narod bi se moral zamisliti in ...prikaži več odločiti v kakšni državi želijo živeti .

  • Avatar ovca
    ovca 08:43 22.oktober 2019.

    Se strinjam z ode-jem. Poleg tega mečejo, zaradi zavlačevanja, davkoplačevalski denar skozi okno. Najbolj na jetra mi gre izločanje dokazov. Dokaz je pač DOKAZ. Potem pa še kakšne nepravilnosti v postopku. Na to dvoje se vsi lopovi zgovarjajo. Ko bi ...prikaži veči vsaj slišala kakšno novo foro. Aja, da ne pozabim, zdravstveno stanje. Ko kradejo oz. delajo lumparije, so vsi zelo zdravi. Ko pa jih dobijo, pa naenkrat na smrt bolani. Krizaaaaa ! Mi pa to dovoljujemo pa seveda mastno plačujemo!