Slovenija > Črna kronika
11999 ogledov

Odrezana roka: danes spregovori glavni akter

Sebastian Colarič Mediaspeed
Na ljubljanskem okrožnem sodišču bo danes s predobravnavnim narokom steklo sojenje v razvpitem primeru domnevne zavarovalniške goljufije z odrezano roko.

Obtožnica Sebastiena Abramova, Julijo Adlešič, Gorazda Colariča in Tinko Huskić Colarič bremeni več kaznivih dejanj, da bi z zavarovalniško goljufijo pridobili protipravno premoženjsko korist.

Sodnica Vesna Podjed je za danes predvideni preobravnavni narok razdelila v štiri dele, tako da se bodo obtoženi o svoji krivdi izrekli ločeno z eno- ali dvournim zamikom.

O Juliji Adlešič se je za Planet TV razgovorila Klara Simetinger, nekoč njena najboljša prijateljica in sošolka. "Julija je bila krasna punca, dokler se ji ni zgodilo nekaj groznega," je povedala za komericalno televizijo. "Osnovno šolo je končala z odliko, bila je tudi pridna dijakinja. Dokler ni spoznala Abramova. Sošolcem je bila vedno pripravljena pomagati.

Skupaj sta hodili na verouk, na pevske vaje in se veliko družili. "Juliji sporočam, da jo imamo radi in jo pozivam, naj na sodišču pove, kaj se je v resnici dogajalo," je za televizijo poudarila Simetingerjeva, ki Adlešičeve, odkar je v zaporu ni videla, je pa v stiku z njenimi starši. "Mislili so, da so ji dali prosto pot v želeno svobodo in ji ponudili najboljše, a obrnilo se je v nasprotno smer. Upam, da se bo razsodilo, kot je treba."

Najprej se bo o krivdi izrekel oče Sebastiena Abramova Gorazd Colarič, uro pozneje pa Abramova mama Tinka Huskić Colarič. Ob 12.30 se bo imel možnost o krivdi izreči Abramov, dve uri pozneje pa njegova partnerka Julija Adlešič. Oba na sojenje čakata v priporu.

Marca letos je namreč odjeknila zgodba, da naj bi si Adlešičeva januarja odrezala levo roko. Po mnenju tožilstva je to naredila, da bi od zavarovalnic prejela visoko odškodnino, pri tem pa naj bi ji pomagali ostali obtoženi.

Abramov je namreč Adlešičevo življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju medijev skupno pripadalo kar 1.217.950 evrov odškodnine.

Adlešičev zanika, da naj bi si roko odrezala namenoma, pač pa trdi, da je šlo za nesrečo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • vec 11:39 18.oktober 2019.

    Ma kaj sploh objavljate od teh debilov zgodbe, sodnija naj lepo vrže ključe stran in zadeva končana.

Sorodne novice