Odšel je na vikend, od koder ga je odpeljal rešilec

Foto: Epa
Foto: Epa
Moški je bil s testom potrjeno za okužbo s covid-19.
Oglej si celoten članek

V Zdravstvenem domu v Luciji so dopoldne oskrbeli moškega iz osrednje Slovenije, ki je bil na testu pozitiven za okužbo s covid-19, poročajo Primorske novice. Navajajo, da je morda celo kršil karanteno z odhodom na vikend v piransko občino, kjer ga je zaradi poslabšanja stanja rešilec moral odpeljati na urgenco, od koder so ga odpeljali na ljubljanski infekcijsko kliniko.

Moški je bil testiran že pred dnevi, kar je povedal tudi reševalcem. Dodal je, da so ga na testiranju podučili, da mora v karanteno na svojem domu, torej v samoizolacijo.

Zdravstveni delavci so moškega zaradi - za zdaj še domnevnega - kršenja karantene prijavili policiji. Kot že omenjeno ima stalno prebivališče v osrednji Sloveniji, v piranski občini pa vikend, kjer naj bi bila stalno prijavljena njegova soproga.

Zdravje Virus se je razširil v tri nove občine

Kot je glede primera za Primorske novice povedal Peter Golob, predstojnik urgence v izolski bolnišnici, so moškega sprejeli v izolirnici in takoj priklopili na prenosni respirator, saj potrebuje pomoč pri dihanju. Strokovni direktor bolnišnice Dušan Deisinger dodaja, da so takoj obvestili infekcijsko kliniko v Ljubljani. Tja so nato okuženega moškega, priklopljenega na respirator, odpeljali s posebej za to opremljeno ekipo v posebej za to predvidenem rešilcu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 10:49 1. April 2020.

    Še en razlog več za nadzor tistih, ki so doma v karanteni.

  • 09:26 1. April 2020.

    Še en nadut bogataš,ki misli da si lahko vse dovoli. Vsak na svojem naslovu,mož in žena,tu nekaj smrdi o izkoriščanju …

  • 22:40 31. Marec 2020.

    pa sej pise da je ze pred casom bil bolan da se mu je stanje poslabsalo preberite 2. stavek. in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.