Slovenija
5701 ogledov

Odšel je na vikend, od koder ga je odpeljal rešilec

koronavirus COVID-19 UKC Ljubljana Epa
Moški je bil s testom potrjeno za okužbo s covid-19.

V Zdravstvenem domu v Luciji so dopoldne oskrbeli moškega iz osrednje Slovenije, ki je bil na testu pozitiven za okužbo s covid-19, poročajo Primorske novice. Navajajo, da je morda celo kršil karanteno z odhodom na vikend v piransko občino, kjer ga je zaradi poslabšanja stanja rešilec moral odpeljati na urgenco, od koder so ga odpeljali na ljubljanski infekcijsko kliniko.

Moški je bil testiran že pred dnevi, kar je povedal tudi reševalcem. Dodal je, da so ga na testiranju podučili, da mora v karanteno na svojem domu, torej v samoizolacijo.

Zdravstveni delavci so moškega zaradi - za zdaj še domnevnega - kršenja karantene prijavili policiji. Kot že omenjeno ima stalno prebivališče v osrednji Sloveniji, v piranski občini pa vikend, kjer naj bi bila stalno prijavljena njegova soproga.

koronavirus COVID-19 Slovenija Zdravje Virus se je razširil v tri nove občine

Kot je glede primera za Primorske novice povedal Peter Golob, predstojnik urgence v izolski bolnišnici, so moškega sprejeli v izolirnici in takoj priklopili na prenosni respirator, saj potrebuje pomoč pri dihanju. Strokovni direktor bolnišnice Dušan Deisinger dodaja, da so takoj obvestili infekcijsko kliniko v Ljubljani. Tja so nato okuženega moškega, priklopljenega na respirator, odpeljali s posebej za to opremljeno ekipo v posebej za to predvidenem rešilcu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Naklonsky 10:49 01.april 2020.

    Še en razlog več za nadzor tistih, ki so doma v karanteni.

  • fasader56 09:26 01.april 2020.

    Še en nadut bogataš,ki misli da si lahko vse dovoli. Vsak na svojem naslovu,mož in žena,tu nekaj smrdi o izkoriščanju transferjev...........

  • Avatar jate
    jate 22:40 31.marec 2020.

    pa sej pise da je ze pred casom bil bolan da se mu je stanje poslabsalo preberite 2. stavek. in kako moz in zena prijavljena vsak na svojem ,ampak to zdaj ni pomembno..pa kaj ni mogla ZDRAVA zena it k ...prikaži več BOLNEMU mozu...seveda da ne..treba prit na obalo bolan..to presega vse meje -