Odsmučali dobro, na vrsti kolesarji

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Turizem. V Mariboru dobra smučarska sezona.
Oglej si celoten članek

“Z zimsko sezono za destinacijo Maribor-Pohorje smo zadovoljni,” pravi Janja Viher, direktorica Zavoda za turizem Maribor. Sicer so imeli v mestu nekaj manj dnevnih obiskovalcev v primerjavi z letom prej, ko je bil Maribor evropska prestolnica kulture.

Januarja je bilo nočitev skupno za devet odstotkov več – na Pohorju sicer zaradi slabih razmer za smučanje dva odstotka manj –, februar pa je bil v primerjavi z lanskim skupno boljši za 13 odstotkov (v Mariboru so imeli 16, na Pohorju pa 12 odstotkov več nočitev), navaja Viherjeva.

Smučanje še aprila

S sezono so zadovoljni tudi v Športnem centru (ŠC) Pohorje. Še vedno je namreč mogoče smučati na progi Pisker in Ruška na Arehu. V ŠC pa so imeli tudi nekaj likvidnostnih težav, predvsem zaradi investicij iz prejšnjih let; v enakem položaju je tudi nekaj drugih žičničarjev v Sloveniji.

Pripravljeni na kolesarje

Takoj ko bo toplo vreme pobralo sneg na Pohorju, pa bodo začeli kolesarsko sezono, ki je iz leta v leto bolj priljubljena.

Tudi Zavod za turizem Maribor med svoje pomembnejše projekte v letošnjem letu šteje projekt Hiking & Biking. “Čakamo tudi na nove evropske projekte, s katerimi si bomo zagotovili dodatna sredstva za delovanje in promocijo,” dodaja Viherjeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.