Slovenija
1 ogledov

Odsmučali dobro, na vrsti kolesarji

Smučanje na Krvavcu Saša Despot
Turizem. V Mariboru dobra smučarska sezona.

“Z zimsko sezono za destinacijo Maribor-Pohorje smo zadovoljni,” pravi Janja Viher, direktorica Zavoda za turizem Maribor. Sicer so imeli v mestu nekaj manj dnevnih obiskovalcev v primerjavi z letom prej, ko je bil Maribor evropska prestolnica kulture.

Januarja je bilo nočitev skupno za devet odstotkov več – na Pohorju sicer zaradi slabih razmer za smučanje dva odstotka manj –, februar pa je bil v primerjavi z lanskim skupno boljši za 13 odstotkov (v Mariboru so imeli 16, na Pohorju pa 12 odstotkov več nočitev), navaja Viherjeva.

Smučanje še aprila

S sezono so zadovoljni tudi v Športnem centru (ŠC) Pohorje. Še vedno je namreč mogoče smučati na progi Pisker in Ruška na Arehu. V ŠC pa so imeli tudi nekaj likvidnostnih težav, predvsem zaradi investicij iz prejšnjih let; v enakem položaju je tudi nekaj drugih žičničarjev v Sloveniji.

Pripravljeni na kolesarje

Takoj ko bo toplo vreme pobralo sneg na Pohorju, pa bodo začeli kolesarsko sezono, ki je iz leta v leto bolj priljubljena.

Tudi Zavod za turizem Maribor med svoje pomembnejše projekte v letošnjem letu šteje projekt Hiking & Biking. “Čakamo tudi na nove evropske projekte, s katerimi si bomo zagotovili dodatna sredstva za delovanje in promocijo,” dodaja Viherjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.