Odstopili direktor, strokovni direktor in pomočnica direktorja za zdravstveno nego

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Trije odstopi v Splošni bolnišnici Celje.
Oglej si celoten članek

Po fiasku, ki se je pripetil v SB Celje, ko so zamenjali identiteto dveh bolnikov (več o tem v članku Kaos v SB Celje: Začeli so pripravljati pogreb, ko so ugotovili, da je še živ), so predsedniku sveta zavoda "zaradi globoke moralne odgovornosti" odstop ponudili generalni direktor Aleksander Svetelšek, strokovni direktor Franc Vindišar in pomočnica direktorja za zdravstveno nego Darja Plank. Predsednik sveta zavoda je njihov odstop sprejel in zatrdil, da bodo sprožili vse potrebne postopke. V ponedeljek oz. najkasneje torek, ko bo svet zavoda, bodo imenovali novega v. d. direktorja.

"V imenu vseh zaposlenih izrekam sožalje svojcem. Gre za tragično dejanje, o katerem niti ne najdem besed," je dejal Vindišar. Kot je pojasnil, so primer takoj prijavili policiji, z dogodkom pa seznanili Ministrstvo za zdravje.

Oba pacienta sta v bolnišnico hkrati prispela iz Trubarjevega doma upokojencev, skupaj v istem reševalnem vozilu, bila sta enake starosti, spola, imela sta celo enako vrsto okužbe (ki pa ni bila covid-19). 

Nista bila zmožna komunicirati in nista imela identifikacijskih zapestnic. 

Vindišar je opravil pogovor s svojci obeh moških, razložil, kje se je zalomilo in se opravičil. "Razgovor s svojci je bil opravljen, mislim, da je bil izjemno korekten, seveda čustveno zelo naporen," je pojasnil. V bolnišnici so še sporočili, da je bil pokop umrlega opravljen včeraj, ravno včeraj pa je bila ugotovljena tudi napačna identifikacija pacientov. Dodali so, da svojci niso prišli na identifikaciji umrlega, kjer bi se lahko ugotovilo napako, do katere je prišlo zaradi napačne identifikacije ob sprejemu v bolnišnico. 

Bolnišnico sta danes že obiskala minister za zdravje Danijel Bešič Loredan in Aleš Šabeder ter z vodstvom opravila pogovor. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 26

  • 21:14 15. September 2022.

    zdej te odstope lahko gledamo kot neko pranje slaber vesti, ki jo imajo ko nosilci objektivene odgovornosti ,,, to gre …

  • 16:39 15. September 2022.

    odstop ! in kaj potem ! pozaba ... mogoče še celo odpravnina. mastna. zabeljena. čez tri mesece pa služba v …

  • 15:15 15. September 2022.

    In tako je tudi prav!Bom moral tudi jaz aktivirati Ministerstvo za zdravstvo oz.ministra,Policijo itd..in premagati strah ter ustrahovanja,da pridemo na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.