Odvetniku mora Telekom izplačati 2,5 milijona

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ljubljansko okrožno sodišče je odločilo, da mora Telekom Slovenije odvetniški pisarni Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji plačati 2,5 milijona evrov. Gre za izplačilo nagrade v primeru tožbe Vege proti Mobitelu. Tožba še ni pravnomočna.
Oglej si celoten članek

Omenjena odvetniška pisarna je Mobitel zastopala v sporu s podjetjem Vega, ki je proti Mobitelu, njegovim hčerinskim družbam in državi maja 2005 sprožilo tožbo zaradi izpada poslovanja, v kateri je zahtevalo 48,8 milijarde tolarjev oziroma 203,9 milijona evrov odškodnine.

Največji slovenski mobilni operater je nato vrnil udarec in s tožbo od Vege zahteval povrnitev 106 milijonov evrov za neplačane storitve. Zadeva ni doživela sodnega epiloga, saj sta se podjetji odločili za zunajsodno poravnavo.

Odvetniška pisarna Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji, ki je v tem primeru zastopala Mobitel, se je s predstavniki največjega slovenskega mobilnega operaterja dogovorila, da bodo izključili uporabo odvetniške tarife.

Namesto tega bo odvetniški pisarni pripadala nagrada v višini 1,5 odstotka od vrednosti tožbenega zahtevka, poročajo Slovenske novice.

Po prepričanju Telekoma Slovenije je zunajsodni dogovor sledil zaradi njihove tožbe družbe Vega. Kot je zapisano v obrazložitvi sodbe sodišča, ki še ni pravnomočna, pa Telekom zahtevku nasprotuje, "ker do umika tožbe ni prišlo zaradi prizadevanj tožeče stranke, zato to ni mogoče šteti za uspeh".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:13 8. Junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.