Slovenija
42 ogledov

Odvetniku mora Telekom izplačati 2,5 milijona

Pripojitev Telekoma Žurnal24 main
Ljubljansko okrožno sodišče je odločilo, da mora Telekom Slovenije odvetniški pisarni Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji plačati 2,5 milijona evrov. Gre za izplačilo nagrade v primeru tožbe Vege proti Mobitelu. Tožba še ni pravnomočna.

Omenjena odvetniška pisarna je Mobitel zastopala v sporu s podjetjem Vega, ki je proti Mobitelu, njegovim hčerinskim družbam in državi maja 2005 sprožilo tožbo zaradi izpada poslovanja, v kateri je zahtevalo 48,8 milijarde tolarjev oziroma 203,9 milijona evrov odškodnine.

Največji slovenski mobilni operater je nato vrnil udarec in s tožbo od Vege zahteval povrnitev 106 milijonov evrov za neplačane storitve. Zadeva ni doživela sodnega epiloga, saj sta se podjetji odločili za zunajsodno poravnavo.

Odvetniška pisarna Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji, ki je v tem primeru zastopala Mobitel, se je s predstavniki največjega slovenskega mobilnega operaterja dogovorila, da bodo izključili uporabo odvetniške tarife.

Namesto tega bo odvetniški pisarni pripadala nagrada v višini 1,5 odstotka od vrednosti tožbenega zahtevka, poročajo Slovenske novice.

Po prepričanju Telekoma Slovenije je zunajsodni dogovor sledil zaradi njihove tožbe družbe Vega. Kot je zapisano v obrazložitvi sodbe sodišča, ki še ni pravnomočna, pa Telekom zahtevku nasprotuje, "ker do umika tožbe ni prišlo zaradi prizadevanj tožeče stranke, zato to ni mogoče šteti za uspeh".

Komentarjev 1
  • anja.scuka 12:13 08.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **