Ognjeni zublji zajeli lesni obrat

Foto: Žurnal24
V Veliki Polani je zagorelo na poslopju proizvodnje lesnih izdelkov. V požaru se ni nihče poškodoval, materialna škoda je velika.
Oglej si celoten članek

Okoli 13.30 je v proizvodnji lesnih izdelkov domače obrti v Veliki Polani izbruhnil požar. Prve ugotovitve murskosoboških kriminalistov, ki so si ogledali kraj požara, kažejo, da je požar povzročila napaka na električni odzračevalni napravi (sesalec za žagovino).

Požar je v celoti uničil ostrešje na proizvodnem obratu in ostrešje na gospodarskem poslopju, ki se stika s proizvodnim obratom. Pogorelo je tudi skladišče gotovih izdelkov in osebni avtomobil znamke Ford Fiesta, ki je bil parkiran v skladišču.

Pri gašenju požara je sodelovalo več kot 70 gasilcev iz prostovoljnega gasilskega društva Velika Polana in iz sosednjih vasi. S hitro in strokovno intervencijo so požar pogasili in preprečili, da se ni razširil na stanovanjsko hišo v sklopu proizvodnega obrata. Pri gašenju se ni poškodoval noben gasilec.

Po nestrokovni oceni je nastalo za 30 tisoč evrov materialne škode.

O požaru sta bila obveščena preiskovalni sodnik in državni tožilec, ki pa se ogleda nista udeležila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.