Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Ognjeni zublji zajeli lesni obrat

Žurnal24 main
V Veliki Polani je zagorelo na poslopju proizvodnje lesnih izdelkov. V požaru se ni nihče poškodoval, materialna škoda je velika.

Okoli 13.30 je v proizvodnji lesnih izdelkov domače obrti v Veliki Polani izbruhnil požar. Prve ugotovitve murskosoboških kriminalistov, ki so si ogledali kraj požara, kažejo, da je požar povzročila napaka na električni odzračevalni napravi (sesalec za žagovino).

Požar je v celoti uničil ostrešje na proizvodnem obratu in ostrešje na gospodarskem poslopju, ki se stika s proizvodnim obratom. Pogorelo je tudi skladišče gotovih izdelkov in osebni avtomobil znamke Ford Fiesta, ki je bil parkiran v skladišču.

Pri gašenju požara je sodelovalo več kot 70 gasilcev iz prostovoljnega gasilskega društva Velika Polana in iz sosednjih vasi. S hitro in strokovno intervencijo so požar pogasili in preprečili, da se ni razširil na stanovanjsko hišo v sklopu proizvodnega obrata. Pri gašenju se ni poškodoval noben gasilec.

Po nestrokovni oceni je nastalo za 30 tisoč evrov materialne škode.

O požaru sta bila obveščena preiskovalni sodnik in državni tožilec, ki pa se ogleda nista udeležila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.