Okolje okoljsko neobčutljivim

Foto: Žurnal24 Erjavec je Pahorja v soboto stisnil v kot z zavrnitvijo ponujene četrtinske uskl
Mandatar za sestavo vlade Borut Pahor je za okoljskega ministra predlagal kandidata iz stranke, ki je med slabše okoljsko občutljivimi.
Oglej si celoten članek

Pred volitvami so v nevladni okoljski organizaciji Umanotera analizirali programe strank, pri čemer so ugotovili, da sta na okoljsko problematiko najbolj občutljiva programa strank Zares in SDS. Kot manj občutljivi za to problematiko so se izkazali programi strank LDS, SD in SLS, najmanj pa programi strank SNS, Lipa, NSi in DeSUS. Prav iz slednje mandatar za sestavo vlade Borut Pahor zdaj predlaga kandidata za ministra za okolje.

Po njihovi oceni je stranka, katere program se najbolj sklada z vizijo prehoda države v družbo z nizkimi izpusti toplogrednih plinov, zavarovanja naravnih virov in prilagoditve podnebnim spremembam, stranka Zares, sledijo ji SDS, LDS, SD, SLS, SNS, Lipa in NSi. Stranka, iz katere bo verjetni okoljski minister, se je uvrstila na zadnje mesto.

DeSUS ni med strankami, ki napovedujejo zeleno javno naročanje, stranka se ni opredelila do trajnostnega kmetijstva in ne predlaga nobenih konkretnih ukrepov na področju varovanja narave. Stranka se tako kot vse ostale stranke z izjemo SLS ni opredelila proti gojenju genetsko spremenjenih organizmov. Več o analizi preberi tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.