Slovenija
19 ogledov

Okolje okoljsko neobčutljivim

Erjavec je Pahorja v soboto stisnil v kot z zavrnitvijo ponujene četrtinske uskl Žurnal24 main
Mandatar za sestavo vlade Borut Pahor je za okoljskega ministra predlagal kandidata iz stranke, ki je med slabše okoljsko občutljivimi.

Pred volitvami so v nevladni okoljski organizaciji Umanotera analizirali programe strank, pri čemer so ugotovili, da sta na okoljsko problematiko najbolj občutljiva programa strank Zares in SDS. Kot manj občutljivi za to problematiko so se izkazali programi strank LDS, SD in SLS, najmanj pa programi strank SNS, Lipa, NSi in DeSUS. Prav iz slednje mandatar za sestavo vlade Borut Pahor zdaj predlaga kandidata za ministra za okolje.

Po njihovi oceni je stranka, katere program se najbolj sklada z vizijo prehoda države v družbo z nizkimi izpusti toplogrednih plinov, zavarovanja naravnih virov in prilagoditve podnebnim spremembam, stranka Zares, sledijo ji SDS, LDS, SD, SLS, SNS, Lipa in NSi. Stranka, iz katere bo verjetni okoljski minister, se je uvrstila na zadnje mesto.

DeSUS ni med strankami, ki napovedujejo zeleno javno naročanje, stranka se ni opredelila do trajnostnega kmetijstva in ne predlaga nobenih konkretnih ukrepov na področju varovanja narave. Stranka se tako kot vse ostale stranke z izjemo SLS ni opredelila proti gojenju genetsko spremenjenih organizmov. Več o analizi preberi tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.