Okrepiti nameravajo dejavnosti

Foto: Žurnal24 Silvo Mesojedec (levo) iz RCI in Matic Vidic sta napovedala javno tribuno o roms
Romska problematika. RCI bo zaradi neodzivanja pristojnih državnih ustanov organizirala javno tribuno.
Oglej si celoten članek

Novo mesto. Regijska civilna iniciativa za reševanje romske problematike (RCI) v petek ob 19. uri na Kmetijski šoli Grm Novo mesto pripravlja javno tribuno. “Gre za perečo tematiko, neodzivanje države pa pelje v vse hujše težave in konflikte,” je povedal predsednik RCI Silvo Mesojedec ter spomnil na nedavni umor in z njim povezani samomor.

Na javno tribuno so med drugim povabili pet pristojnih ministrov, a se je povabilu odzvala le notranja ministrica Katarina Kresal, ki jo bo zastopal Janez Ogulin z Generalne policijske uprave. RCI tribuno pripravlja ob pomoči Matica Vidica, novomeškega mestnega svetnika Zaresa in nečaka pokojnega podjetnika. “Ne mečemo vseh v isti koš. Določene je treba pohvaliti, treba pa je kritizirati kriminal, ki se dogaja v Žabjaku,” je izpostavil Vidic.

Širitev članstva
V RCI bodo svoje dejavnosti okrepili tudi z več člani in organiziranjem območnih odborov. “Člani bodo spremljali dogajanje v svoji občini, skupno pa bomo opozarjali na težave,” je pojasnil 
Mesojedec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.