Slovenija
25 ogledov

Okrepiti nameravajo dejavnosti

Silvo Mesojedec (levo) iz RCI in Matic Vidic sta napovedala javno tribuno o roms Žurnal24 main
Romska problematika. RCI bo zaradi neodzivanja pristojnih državnih ustanov organizirala javno tribuno.

Novo mesto. Regijska civilna iniciativa za reševanje romske problematike (RCI) v petek ob 19. uri na Kmetijski šoli Grm Novo mesto pripravlja javno tribuno. “Gre za perečo tematiko, neodzivanje države pa pelje v vse hujše težave in konflikte,” je povedal predsednik RCI Silvo Mesojedec ter spomnil na nedavni umor in z njim povezani samomor.

Na javno tribuno so med drugim povabili pet pristojnih ministrov, a se je povabilu odzvala le notranja ministrica Katarina Kresal, ki jo bo zastopal Janez Ogulin z Generalne policijske uprave. RCI tribuno pripravlja ob pomoči Matica Vidica, novomeškega mestnega svetnika Zaresa in nečaka pokojnega podjetnika. “Ne mečemo vseh v isti koš. Določene je treba pohvaliti, treba pa je kritizirati kriminal, ki se dogaja v Žabjaku,” je izpostavil Vidic.

Širitev članstva
V RCI bodo svoje dejavnosti okrepili tudi z več člani in organiziranjem območnih odborov. “Člani bodo spremljali dogajanje v svoji občini, skupno pa bomo opozarjali na težave,” je pojasnil 
Mesojedec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.