Okrepitve potrebovali tudi zaradi dopusta

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Prekinili sodelovanje s tistimi, ki so jih v Sintalu zaposlili za okrepitev na EuroBasketu.
Oglej si celoten članek

Varnostna služba Sintal, ki je skrbela za varnost, red in mir na prizoriščih, po včerajšnjem koncu evropskega prvenstva v košarki zaključuje sodelovanje s približno 25 zaposlenimi.

Imajo manj dela

"Zaradi zmanjšanega obsega dela v 11 podjetjih koncerna Sintal, ki po vsej Sloveniji zaposluje nekaj manj kot dva tisoč delavcev, ne bomo podaljšali pogodb o zaposlitvi predvidoma delavcem, ki se jim bo iztekla pogodba," razloge za odpuščanja pojasnjujejo v Sintalu. Od začetka pomladi so namreč namenoma postopno zaposlovali več varnostnikov za določen čas s predvidenim zaključkom dela konec septembra. "Samo z obstoječim kadrom poleg rednega dela ne bi mogli izvesti tudi varovanja EuroBasketa. Hkrati je zaposlitev dodatnih varnostnikov omogočila, da so lahko naši zaposleni koristili letni dopust, ki ga med prvenstvom a ni mogoče koristiti," zagotavljajo. V prvem tednu, ko je prvenstvo potekalo v štirih krajih, je zato Sintal potreboval skupno 500 varnostnikov, za varovanje zadnjega dela tekmovanj, ki so potekala le v ljubljanskih Stožicah, pa se je tem pridružilo 200 varnostnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:54 23. September 2013.

    Te zlorabe bi se dalo enostavno ugotavljat. Rabiš en program, povprečen računalnik in enega, ki bi se uro na dan …

  • 11:53 23. September 2013.

    Sistem, ki ga dovoli oblast, prekineš pogodbo s skupino delavcev, vržeš jih na cesto, daš novi razpis, od države pobereš …

  • d
    09:57 23. September 2013.

    Hudo je ko ostanes brez sluzbe, ampak to je enako kot sezonski delavci, zaposlijo te takrat, ko je delo, valda …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.