Slovenija
30 ogledov

Okrepitve potrebovali tudi zaradi dopusta

Varnostniki Sintala so skupaj s policijo zajeli skupino tatov bakra. Žurnal24 main
Prekinili sodelovanje s tistimi, ki so jih v Sintalu zaposlili za okrepitev na EuroBasketu.

Varnostna služba Sintal, ki je skrbela za varnost, red in mir na prizoriščih, po včerajšnjem koncu evropskega prvenstva v košarki zaključuje sodelovanje s približno 25 zaposlenimi.

Imajo manj dela

"Zaradi zmanjšanega obsega dela v 11 podjetjih koncerna Sintal, ki po vsej Sloveniji zaposluje nekaj manj kot dva tisoč delavcev, ne bomo podaljšali pogodb o zaposlitvi predvidoma delavcem, ki se jim bo iztekla pogodba," razloge za odpuščanja pojasnjujejo v Sintalu. Od začetka pomladi so namreč namenoma postopno zaposlovali več varnostnikov za določen čas s predvidenim zaključkom dela konec septembra. "Samo z obstoječim kadrom poleg rednega dela ne bi mogli izvesti tudi varovanja EuroBasketa. Hkrati je zaposlitev dodatnih varnostnikov omogočila, da so lahko naši zaposleni koristili letni dopust, ki ga med prvenstvom a ni mogoče koristiti," zagotavljajo. V prvem tednu, ko je prvenstvo potekalo v štirih krajih, je zato Sintal potreboval skupno 500 varnostnikov, za varovanje zadnjega dela tekmovanj, ki so potekala le v ljubljanskih Stožicah, pa se je tem pridružilo 200 varnostnikov.

Komentarjev 3
  • ac-dc 15:54 23.september 2013.

    Te zlorabe bi se dalo enostavno ugotavljat. Rabiš en program, povprečen računalnik in enega, ki bi se uro na dan ukvarjal s pregledom podatkovZakaj nočejo pa ne vem..

  • dragec 11:53 23.september 2013.

    Sistem, ki ga dovoli oblast, prekineš pogodbo s skupino delavcev, vržeš jih na cesto, daš novi razpis, od države pobereš določen denar za nove zaposlitve in talo naprej...na 3 do 6 mesecev ....TO JE SVINJARIJA V REŽIJI OBLASTI

  • d 09:57 23.september 2013.

    Hudo je ko ostanes brez sluzbe, ampak to je enako kot sezonski delavci, zaposlijo te takrat, ko je delo, valda niso pricakoval, da bodo se imeli sluzbo po evropskem prvenstvu ?