“Omejili smo apetite strank”

Foto: Žurnal24 Ministrstvo za gospodarstvo je napovedalo, da še letos načrtuje združitev obeh e
Energetika. O združitvi HSE in Gen energije bi lahko odločali tudi poslanci.
Oglej si celoten članek

Odločitev. “Glede kadrovskih vprašanj je tej vladi uspelo pomembno omejiti apetite vladajočih strank,” je o razmerah v energetiki poslancem zagotovil premier Borut Pahor. Na vprašanje, zakaj se hiti z združitvijo energetskih stebrov, pa je odgovoril: “Nobena odločitev še ni sprejeta. V sredo bo o tem razpravljal svet za energetiko, morda pa bomo pred sprejetjem vladne odločitve zadevo prediskutirali tudi v državnem zboru.” Pahor zavrača tudi očitke o vplivu različnih lobijev: “Najti moramo odgovor, ki bo dober za slovensko gospodarstvo, ne za ta ali oni lobij.”

Oglasili so se tudi posavski župani, ki združevanju Gen energije in Holdinga Slovenske elektrarne odločno nasprotujejo.

Radićeva s sindikati
Vlada in sindikat energetike sta dosegla dogovor o načrtovani reorganizaciji elektrodistribucijskih podjetij. Strinjali so se, da je treba poslovanje elektropodjetij racionalizirati, kar so pokazali tudi skrbni pregledi. “To pa ne pomeni odpuščanja, temveč zmanjševanje števila zaposlenih na mehke načine,” pravi prvi sindikalist energetike Franc Dolar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.