Slovenija
19 ogledov

“Omejili smo apetite strank”

Ministrstvo za gospodarstvo je napovedalo, da še letos načrtuje združitev obeh e Žurnal24 main
Energetika. O združitvi HSE in Gen energije bi lahko odločali tudi poslanci.

Odločitev. “Glede kadrovskih vprašanj je tej vladi uspelo pomembno omejiti apetite vladajočih strank,” je o razmerah v energetiki poslancem zagotovil premier Borut Pahor. Na vprašanje, zakaj se hiti z združitvijo energetskih stebrov, pa je odgovoril: “Nobena odločitev še ni sprejeta. V sredo bo o tem razpravljal svet za energetiko, morda pa bomo pred sprejetjem vladne odločitve zadevo prediskutirali tudi v državnem zboru.” Pahor zavrača tudi očitke o vplivu različnih lobijev: “Najti moramo odgovor, ki bo dober za slovensko gospodarstvo, ne za ta ali oni lobij.”

Oglasili so se tudi posavski župani, ki združevanju Gen energije in Holdinga Slovenske elektrarne odločno nasprotujejo.

Radićeva s sindikati
Vlada in sindikat energetike sta dosegla dogovor o načrtovani reorganizaciji elektrodistribucijskih podjetij. Strinjali so se, da je treba poslovanje elektropodjetij racionalizirati, kar so pokazali tudi skrbni pregledi. “To pa ne pomeni odpuščanja, temveč zmanjševanje števila zaposlenih na mehke načine,” pravi prvi sindikalist energetike Franc Dolar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.