Omejitev velja za nazaj

Na ministrstvu Franca Bogoviča še ne vedo, kdo bo vloge za povišanje cen sploh proučeval in v kolikšnem času bodo rešene.
Oglej si celoten članek

"Če so občinski sveti potrdili podražitev komunalnih storitev za 30 odstotkov ali manj, bodo te cene lahko uveljavili od 1. januarja. Če pa so potrdili višje podražitve, je treba za to pripraviti elaborat, za novo ceno mora podati soglasje ministrstvo za kmetijstvo in okolje, na koncu pa jo mora potrditi še občinski svet," so nam v zvezi s podražitvami komunalnih storitev povedali na pristojnem ministrstvu.

Vse v decembru že sprejete enormne podražitve torej ne veljajo. V Piranu so denimo cene kanališčine podvojili, cene odvoza smeti pa povišali za skoraj 50 odstotkov, v Ajdovščini so isto storitev podražili za 80 odstotkov, v Celju pa nova metodologija obračunavanja cen odvoza smeti ceno za petčlansko družino potroji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.