Slovenija
6 ogledov

Omejitev velja za nazaj

Franc Bogovič Boštjan Tacol
Na ministrstvu Franca Bogoviča še ne vedo, kdo bo vloge za povišanje cen sploh proučeval in v kolikšnem času bodo rešene.

"Če so občinski sveti potrdili podražitev komunalnih storitev za 30 odstotkov ali manj, bodo te cene lahko uveljavili od 1. januarja. Če pa so potrdili višje podražitve, je treba za to pripraviti elaborat, za novo ceno mora podati soglasje ministrstvo za kmetijstvo in okolje, na koncu pa jo mora potrditi še občinski svet," so nam v zvezi s podražitvami komunalnih storitev povedali na pristojnem ministrstvu.

Vse v decembru že sprejete enormne podražitve torej ne veljajo. V Piranu so denimo cene kanališčine podvojili, cene odvoza smeti pa povišali za skoraj 50 odstotkov, v Ajdovščini so isto storitev podražili za 80 odstotkov, v Celju pa nova metodologija obračunavanja cen odvoza smeti ceno za petčlansko družino potroji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.