On ni J

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Patria. Janez Janša zahteva opravičilo zaradi Resnice o Patrii. Ne mine dan, ko ne bi moral dokazovati, da so bile obtožbe lažne.
Oglej si celoten članek

Janez Janša je danes med zaslišanjem na ljubljanskem sodišču, kjer presojajo o njegovi tožbi finskega novinarja Magnusa Berglunda, še enkrat zahteval opravičilo.

"Oddaja finske televizije Resnica o Patrii se zaključi s trditvijo, da je Patria podkupila predsednika slovenske vlade, ki se v dokumentih omenja z J in da potrebuje denar za pokojnino. A iz dokumentov tudi izhaja, da je ta J hrvaški državljan, in tudi tožilstvo te obtožbe iz oddaje kasneje ni ponovilo v obtožnem predlogu," trdi Janša.

Berglundov pooblaščenec pa se s tem ne strinja, saj dokumenti posla z nakupom oklepnikov Patria menda Janšo večkrat omenjajo. "Včasih je označen s kratico jj, ponekod pa tudi s pm, kar pomeni predsednik vlade. In iz dokumentov preiskovalcev je tudi jasno razvidno, kateri del dokazov se nanaša na projekt Patrie na Hrvaškem in kateri na projekt v Sloveniji," trdi pooblaščenec v Sloveniji.

Dobili bi 10 odstotkov več

Janša je sicer danes dejal še, da je škoda, ki mu jo je povzročila oddaja Resnica o Patrii, neizmerljiva. Pojasnil je, da mu je oddaja "spremenila življenje". Po njegovih besedah od 1. septembra 2009, ko je bila oddaja predvajana, ne mine dan, ko ne bi moral dokazovati, da so bile obtožbe lažne.

Poudaril je, da se v času takratne predvolilne kampanje kot predsednik vlade in predsednik SDS ni mogel ukvarjati z ničemer drugim kot odgovarjanjem na obtožbe.

Ocenil je tudi, da bi njegova stranka, če te obtožbe ne bi objavili, na volitvah lahko dobila vsaj deset odstotkov več glasov. Ker so politične stranke financirane na podlagi števila glasov na volitvah, je tudi SDS utrpela finančno škodo, ki po Janševih izračunih znaša 4,5 milijona evrov.

Predsednik SDS še meni, da so zaradi oddaje ljudje izgubili zaupanje v institucije države, napaden pa je bil tudi ugled Slovenije, saj naj bi jo v oddaji predstavili kot koruptivno državo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 21:22 5. Oktober 2011.

    Sramotno je brati komentarje kjer se večno pred volitvami obtožuje Janša. Če bi bilo kaj narobe bi ga že zdavnaj …

  • 09:34 25. September 2011.

    janša bi bil heroj če bi se iz politike povlekel...zakaj se že noče povleči?? Denar,oblast,....Slovenska javnost mislim da ga zavrača …

  • 11:03 24. September 2011.

    Slovenska zgodovina iz obdobja Maistra in Malgaja ne govori o revah, izdajalcih, pezdetih, platfuserjih, fixofafarjih in ostalih fujdevejevskih zmenetih, ampak …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.