Opomin zaradi zavarovanja

Foto: Žurnal24
Opomin iz Bruslja. Neusklajeni zakoni glede dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Dva meseca časa za popravo, sicer na sodišče.
Oglej si celoten članek

Slovenija po mnenju komisije ne upošteva v celoti pravil Evropske unije; gre za pravni okvir, znotraj katerega lahko zavarovalnice delujejo po vsej uniji, se ustanavljajo in prosto opravljajo svoje dejavnosti.

Naša zakonodaja od tujih zdravstvenih zavarovalnic namreč zahteva, da imenujejo predstavnika, ki jih bo zastopal pri slovenskih organih. Poleg tega komisija ugotavlja, da so zavarovalnice, čeprav Slovenija zatrjuje, da ima odprt in liberaliziran zavarovalniški trg, omejene na delitev dobička s svojimi delničarji, kar ni v skladu s prostim pretokom kapitala.

Komisija izpostavlja tudi tisti del naše zakonodaje, ki od zavarovalnic zahteva, da o svojih pogojih zavarovanja obveščajo Agencijo za zavarovalni nadzor. Če se ta ne strinja s pogoji, se lahko odloči za sankcije. Po mnenju komisije to predstavlja nesorazmerno državno intervencijo, ki ni v sladu z odprtim in liberaliziranim zavarovalniškim trgom.

Komisija je Sloveniji tako izstavila že drugi opomin; če Slovenija v dveh mesecih ne pripravi zadovoljivega odgovora, se ji obeta postopek na sodišču Evropske unije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.