Opozicija prijavila vlado

Foto: Žurnal24 (Foto: Živa Zakšek)
Opozicija inšpektoratu notranjega ministrstva prijavila vlado, ker naj bi kršila zakon o referendumski kampanji.
Oglej si celoten članek

SDS, SNS, SLS in zunajparlamentarna NSi so danes na inšpektoratu notranjega ministrstva prijavile vlado, ker naj bi kršila zakon o referendumski kampanji. Kot poudarjajo, vlada na uradnih spletnih straneh izvaja kampanjo v podporo arbitražnemu sporazumu, s čimer "naklepno zlorablja zakonodajo", saj ni prijavljena kot organizator kampanje.

Kot so v imenu omenjenih strank na današnji novinarski konferenci v Ljubljani poudarili Jože Tanko (SDS), Franc Pukšič (SLS), Miran Györek (SNS) in Ljudmila Novak (NSi), vlada očitno in zavestno krši zakon o volilni in referendumski kampanji, saj ni ne organizator kampanje ne referenduma.

Vlada je tovrstne očitke sicer zavrnila že konec preteklega tedna. Kot so pojasnili, vlada o vsebini arbitražnega sporazuma v času do referenduma "komunicira izključno v okviru rednih komunikacijskih aktivnosti brez dodatnih proračunskih sredstev".

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.